Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Haziran 2013 Perşembe

RADARI OLUŞTURAN PARÇALAR

GÖNDERİCİ

Güçlü bir gönderici yüksek frekanslı elektromanyetik sinyal üretir.Ürettiği bu sinyali Dupleks cihaza iletir.




DUPLEKS CİHAZ

Dupleks cihaz(gönderici-alıcı anahtarlama cihazı) gönderme evresinde yüksek frekanslı enerjiyi antene, alma evresinde ise zayıf yankı sinyallerini
alıcıya yönlendirir.

Gönderme Evresi Blok Şeması:



Alma Evresi Blok Şeması:





RADAR ANTENİ




Anten bir radar tesisinin en hassas parçalarından biridir ve aşağıda ki işlevleri yerine getirir:
Göndericiden gelen yüksek frekanslı enerjiyi elektromanyetik alana çevirir ve gücü belirli bir yöne yönlendirir. Bu işlemi aynı zamanda yansıma sinyalleri alarak ters yönde yerine getirir.
Anten gerekli anten diyagramının korunmasını ve uzayda istenen güç dağılımının sağlanmasını üstlenir. Yeterli hassasiyet ve çözünürlük yeteneğini sağlayabilmesi için anten diyagramının yan açısı çok dar olmalıdır.
Anten hedefe ait alınan verileri güncelleyebilecek kadar hızlı olmalıdır. Taramayı mekanik olarak yapan bir antenin çok hızlı dönmesi gerekir. Anten yansıtıcılarının boyutlarının bazı frekans aralıklarında çok büyümesi nedeniyle hızlı dönüş zorunluluğu beraberinde bazı mekanik sorunları da getirir.
Anten güncel yayın açısını çok hassas ölçmelidir.
Anten konstrüksiyonu her türlü hava koşulları altında bu görevleri yerine getirebilecek kadar sağlam olmalıdır. Bu yüzden çok kötü hava koşulları altında çalışmayı garantileyebilmek için radom olarak adlandırılan korumalı radar kubbelerine monte edilir.
Bir radar tesisinin güç kapasitesi, basitçe etken anten yüzeyi ile gönderilen gücün çarpımına doğru orantılıdır. Antene yapılacak her yatırım her zaman antenin güç kapasitesini doğrudan olumlu etkiler.


ALICI

Çok hassas bir alıcı, yüksek frekanslı zayıf yankı sinyallerini video sinyale dönüştürür.Bu video sinyalleri radar ekranına iletir.

RADAR EKRANI

Radar ekranı yankı sinyallerinden üretilen video sinyallerini görüntülememizi sağlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder